Εκδηλώσεις – Δράσεις

“Σπουδές μετά το Λύκειο”

Την Παρασκευή 6-5-22 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε η βιωματική δράση “Σπουδές μετά το Λύκειο”, από την Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Κοτσιαφίτου Αναστασία, για τους μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/geniko-lykeio-m/anakoinwseis-gel

Χρήσιμες πληροφορίες για τμήματα, σχολές ανά επιστημονικό πεδίο, επαγγέλματα: http://www.sep4u.gr/sxoles/

Πύλη εφήβων ΕΟΠΠΕΠ: http://www.eoppep.gr/teens/

Ευρωπαϊκή πύλη της νεολαίας: http://europa.eu/youth/GR_el

“Κάντο Σωστά” πρόγραμμα οδικής ασφάλειας

Την Παρασκευή 15-4-2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάντο Σωστά” που πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Βύρωνα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. με στόχο την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών/τριών. Στην παρουσίαση οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τα θέματα της οδικής ασφάλειας, για τα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας και πώς θα μπορούσαν αποφευχθούν. Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση, όπου οι μαθητές/τριες “βίωσαν” σε ασφαλές περιβάλλον τις συνέπειες της μη ασφαλούς οδήγησης.

Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης

basket

Η ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Την Τετάρτη 6-4-22 έπαιξαν στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών και νίκησαν!

Την Τρίτη 12-4-2022, έπαιξαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων στο Γουδή έναντι στο 2ο ΓΕΛ Καισαριανής.

Την Πέμπτη 14-4-22, έπαιξαν στο κλειστό γήπεδο Μετς έναντι στο 24ο ΓΕΛ Αθηνών.

Την Παρασκευή 15-4-22, έπαιξαν στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 1ο ΓΕΛ Γαλατσίου.

Μετά από τους παραπάνω αγώνες κατέκτησαν την τρίτη θέση μεταξύ των σχολείων της Α΄ Αθήνας στην διοργάνωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος!

Θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους και τις νίκες!

Τους ευχόμαστε και περαιτέρω επιτυχίες!

Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1

Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας συμμετείχε στην πρώτη φάση του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Την Τετάρτη 30-3-2022 έπαιξαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων στο Γουδή έναντι στο 3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης.

Θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους!

18th International Particle Physics Masterclasses 2022

εικονα

Την Τρίτη 29-3-2022 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα “Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων” που διοργανώθηκε από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

www.physicsmasterclasses.org

http://www.physics.ntua.gr/MC_2022/EMP_Programme_2022.html

Ημέρα Πρόληψης της Σχολικής Βίας

Τον Μάρτιο του 2022 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Πρόληψης της Σχολικής Βίας υλοποίησαν την παρακάτω δράση:

Με πρωτοτυπία, ευαισθησία και ενσυναίσθηση αποτύπωσαν ανώνυμα και επιγραμματικά τα συναισθήματά τους και έγραψαν συνθήματα σε μικρά post it τα οποία κόλλησαν σε εικαστική κατασκευή στην είσοδο του σχολείου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης με άξονα τις σχέσεις μαθητών-μαθητριών και ο στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και η εκδήλωση της προσωπικής τους έκφρασης.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν φέτος, στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 στο Βύρωνα, παρίστανται μόνο οι παραστάτες και η σημαιοφόρος του σχολείου μας.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

25 μαρτιου

Την Πέμπτη 24-3-2022 από 08:15π.μ. ως 10:00π.μ. πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες των τάξεων και τμημάτων, εορταστικά αφιερώματα στην Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821.

Οι μαθητές/τριες με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων κάνοντας χρήση πληροφοριακών ιστορικών καρτών συζήτησαν για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.

Διαδικτυακή εκδήλωση

Screenshot 2022 03 09 at 16 50 06 ODIGOS SPOYDWN DIT EKPA 2021 22 Ver 1 pdf 3

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 μαθητές/τριες των τμημάτων Γ οικονομία και Β θετική παρακολούθησαν την διαδικτυακή εκδήλωση “Παρουσίαση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α.” Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τον οδηγό σπουδών της σχολής από καθηγητές και σπουδαστές. Μετά το πέρας της παρουσίασης οι μαθητές/τριες διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με τις κατευθύνσεις και την επαγγελματική εξέλιξη που μπορούν να έχουν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Πρωτοβουλία των μαθητών/τριων για “Το χαμόγελο του Παιδιού”

επαινος 2

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας έλαβαν την πρωτοβουλία και συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διάρκειας με στόχο να στηρίξουν και να βοηθήσουν τα παιδιά στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ο πρόεδρος τους απένειμε για την πρωτοβουλία τους έπαινο!

Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Στις 08-02-2022 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών/τριων για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακή ενημέρωση για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο από τη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε αναφορικά με την πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο περιλάμβανε:           
• την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
•  τις παγίδες που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,   
•  τον διαδικτυακό σεξουαλικό εξαναγκασμό και εκβιασμό,          
•  τον εθισμό στο διαδίκτυο, 
•  το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Επέτειος του Πολυτεχνείου

polytexneio 1

Σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 από 08:15π.μ. ως τις 10:00π.μ. πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες όλων των τμημάτων, εορταστικά αφιερώματα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

28 10

Στις 27 Οκτωβρίου 2021 από 08:15-09:30 πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες των τάξεων και τμημάτων, εορταστικά αφιερώματα στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο ορισμός σημαιοφόρων και παραστατών έγινε στην αυλή του σχολείου παρουσία του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών του Δεκαπενταμελούς.

Η απονομή Βραβείων και Αριστείων προόδου έγινε στις αίθουσες των τμημάτων κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν φέτος, στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 στο Βύρωνα, παρίστανται μόνο οι παραστάτες και η σημαιοφόρος του σχολείου μας.

Αθλητική μέρα

αθλητική μέρα

Την Παρασκευή 24-09-2021, στα πλαίσια της “Αθλητικής Ημέρας” στο σχολείο μας διοργανώθηκαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους των γηπέδων.