Διδακτικές επισκέψεις

Ενημέρωση για ακαδημαϊκές σπουδές στο τμήμα Φυσικής

Την Τετάρτη 13-4-2022, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ και της Β΄ Λυκείου θετικής κατεύθυνσης ενημερώθηκαν από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Τριμπέρη, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Φυσικής για τον οδηγό σπουδών της Σχολής και τις επαγγελματικές διεξόδους που δίνονται μέσω αυτών των σπουδών. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Διδακτική Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Τετάρτη 30-3-2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου και παρακολούθησαν την ψηφιακή προβολή “Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος”, όπου περιγράφονται οι διαστημικές αποστολές των αστρονόμων από την ζώνη των Αστεροειδών μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Kuiper. Στόχος είναι η εξερεύνηση των ουράνιων σωμάτων, ώστε να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τη γέννηση του Ηλιακού μας συστήματος, την προέλευση του νερού, την απαρχή της ζωής στη Γη και τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης ουράνιων σωμάτων με τον πλανήτη μας.

Επίσκεψη Υπεύθυνου ΕΚΦΕ Ηλιούπολης στο χώρο του σχολείου μας

Την Δευτέρα 14-02-2022 ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλιούπολης, κ. Λάζος Π., επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου τα φαινόμενα της εξαναγκασμένης ταλάντωσης, της σύνθεσης ταλαντώσεων, του διακροτήματος και του συντονισμού, μέσα από πολλά και διαδραστικά πειράματα Φυσικής.

Διδακτική επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο

Την Παρασκευή 10-12-21, οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου (τμήμα Β2) και την Δευτέρα 20-12-21 (τμήματα Β1, Β3, Β4) επισκέφθηκαν το Αστεροσκοπείο Αθηνών και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, στη βιβλιοθήκη και είδαν από κοντά ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών οργάνων του περασμένου αιώνα. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Διδακτική επίσκεψη στην έκθεση “Body Worlds”

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ξεναγήθηκαν στην πρωτότυπη έκθεση “Body Worlds” στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η έκθεση αυτή ενημερώνει τον επισκέπτη για την ανατομία, τη φυσιολογία και την υγεία παρουσιάζοντας πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω της πλαστινοποίησης (διαδικασία συντήρησης). Σε αυτή την έκθεση παρέχονται συναρπαστικές πληροφορίες για τη σύνθετη δομή του σώματος και εξηγούνται πώς αλληλεπιδρούν λειτουργικά συστήματα και όργανα.

Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι με τα εκθέματα και ταυτόχρονα διαπίστωσαν την αξία που έχει για το ανθρώπινο σώμα ένας υγιής τρόπος ζωής.

Διδακτική Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Στις 2-11-2021 οι μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου (Α1, Α2, Α3) και στις 14-12-21 οι μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου ξεναγήθηκαν στον Βράχο της Ακρόπολης και περιηγήθηκαν στο χώρο, θαυμάζοντας τα αρχαία μνημεία.

Διδακτική Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά

arxaia agora 02

Στις 2-11-21 οι μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου (Α4) επισκέφτηκαν την Αρχαία Αγορά των Αθηνών και παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία¨.

Επίσκεψη Υπεύθυνου ΕΚΦΕ Ηλιούπολης στο χώρο του σχολείου μας

Επαγωγή 1

Την Τρίτη 26-10-2021 ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλιούπολης, κ. Λάζος Π., επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου το φαινόμενο της Επαγωγής μέσα από πολλά και διαδραστικά πειράματα Φυσικής.