Όμιλοι

Στο σχολείο μας για το διδακτικό έτος 2022-23 λειτούργησαν οι παρακάτω όμιλοι:

Θεατρική ομάδα

Στο σχολείο μας για το διδακτικό έτος 2022-23 λειτούργησε ο όμιλος θεάτρου, κάθε Πέμπτη 14:00-15:30, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μάγγου Αφροδίτη.

Όλα τα μέλη της ομάδας  συμμετείχαν ενεργά στις συναντήσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας  με  σκοπό την προετοιμασία θεατρικής παράστασης. Η ομάδα αποτελούνταν από 15 μαθητές, από την Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Τα μέλη της ομάδας, συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους, καλλιέργησαν σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού και πραγματοποίησαν με εξαιρετική επιτυχία στο τέλος της σχολικής χρονιάς τη θεατρική παράσταση.

Σκοπός του θεατρικού ομίλου ήταν οι μαθητές/μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία οργάνωσης και ανεβάσματος μίας  θεατρικής παράστασης.

Συνοπτικά οι δράσεις που έγιναν στον Όμιλο Θεάτρου ήταν οι εξής:

 1. Μετά τη συγκρότηση της ομάδας ζητήθηκε από την Υπεύθυνη του Ομίλου συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα, προκειμένου ο Δήμος να ορίσει  θεατρολόγο στο σχολείο για να ενισχύσει τις πρόβες της ομάδας. Ο Δήμος Βύρωνα, επίσης παραχωρούσε, όποτε κρινόταν αναγκαίο, τον Δημοτικό κινηματογράφο προκειμένου να γίνονται ορισμένες φορές οι πρόβες των μαθητών.
 2. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έκαναν θεατρικό παιχνίδι και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Επιπλέον φρόντισαν οι ίδιοι, σε συνεργασία με άλλους μαθητές του σχολείου μας,για τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης. Επίσης μαθήτρια του σχολείου ανέλαβε να φωτογραφήσει τις πρόβες της παράστασης και  το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε για τις αφίσες. Τις  προσκλήσεις και το τελικό πρόγραμμα σχεδίασε μαθήτρια της ομάδας.
 3. Υπήρξε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για πρακτικά ζητήματα που αφορούσαν την παράσταση.
 4. Η θεατρική ομάδα μαζί με τη Λέσχη Ανάγνωσης του σχολείου μας, παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Το συρματόπλεγμα» του Νικορέστη Χανιωτάκη με τραγούδια του Μάνου Λοϊζου.
 5. Ομάδα μαθητών/μαθητριών του ομίλου έδωσε συνέντευξη στον Όμιλο Ραδιοφώνου του σχολείου μας, η οποία αναρτήθηκε στο European school radio και στην οποία συζητήθηκε το ανέβασμα της παράστασης, οι δυσκολίες που συνάντησαν οι μαθητές και γενικότερα ο ρόλος του θεάτρου στη σχολική κοινότητα.
 6. Τέλος η θεατρική ομάδα συμμετείχε στο 35ο Νεανικό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα με την παράσταση ‘’Black Οut” του Jack Sharkey.

Το “Black Out” είναι μια ανατρεπτική, αστυνομική κωμωδία, γεμάτη μυστήριο που κρατάει το θεατή σε αγωνία.

Τα παιδιά ανέβασαν με μεγάλη επιτυχία την παράσταση, στο θέατρο “Λουΐζα” του Δήμου Βύρωνα, την Κυριακή 14-5-23 και ώρα 19:30.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής συγχαίρει θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες, την κ. Μάγγου και τον κ. Αρώνη για την προσπάθεια που κατέβαλαν και την εξαιρετική θεατρική παράσταση που παρουσίασαν.

Πολλά συγχαρητήρια !!!

Μπράβο παιδιά για την προσπάθειά σας, για το τελικό αποτέλεσμα και για το ήθος σας!!!

Λέσχη ανάγνωσης «Libri Amantes»

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Libri Amantes» λειτούργησε στο πλαίσιο της δημιουργίας Ομίλων. Όλα τα μέλη της Λέσχης μας συμμετείχαν ενεργά στις συναντήσεις μας κάθε Παρασκευή 14.00 – 15.30 στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας και καλλιεργώντας μεταξύ τους σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού έκαναν με τα πλούσια ενδιαφέροντά τους και τις γόνιμες συζητήσεις τους πιο δημιουργική τη φετινή σχολική χρονιά.

Σκοπός της λέσχης ήταν να ενθαρρυνθούν οι μαθητές στην ανάγνωση και προσέγγιση ενός ολοκληρωμένου μυθιστορήματος  καθώς και άλλων έργων διαφορετικών  κειμενικών  ειδών (νουβέλα, ποιητική συλλογή, θέατρο)

Δράσεις της λέσχης:

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022 – 2023 διαβάσαμε τα εξής:

 • Τη «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση
 • Την «Εβραία» του Μπ. Μπρέχτ
 • Ποιήματα από τη Συλλογή «Εμφύλιος» της Μαρίας Βαχλιώτη
 • Τον «Φάουστ» του Γκαίτε
 • 21 Ιστορίες και «Το Κοράκι» του Edgar Allan Poe

Προτείναμε και συζητήσαμε:

 • Το έργο «Σέργιος και Βάκχος» του Μ. Καραγάτση
 • Το βιβλίο «Δούλοι Θεού» πρώτο έργο του συγγραφέα Ανδρέα Παπαγεωργίου, πρώην μαθητή του σχολείου μας. Ο νέος συγγραφέας δέχτηκε την πρόσκληση του σχολείου μας, μας επισκέφτηκε  και συνομίλησε με τα μέλη της Λέσχης μας.

Παρακολουθήσαμε και συζητήσαμε:

 • Τη θεατρική παράσταση «Το συρματόπλεγμα» του Νικορέστη Χανιωτάκη με τραγούδια του Μάνου Λοϊζου.
 • Την ταινία «JoJoRabbit», μια δραματική κομεντί του 2019.

Δοκιμάσαμε τις συγγραφικές μας ικανότητες:

 • Με τη συμμετοχή των μελών της Λέσχης μας σε Διαγωνισμούς Λογοτεχνίας.
 • Με τη συγγραφή κειμένου πεζού / ποιητικού  από κάθε μέλος της Λέσχης μας με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.
 • Με την ομαδική συγγραφή ενός διηγήματος: τα μέλη της ομάδας μας δέχτηκαν να γράψουν μαζί αλλά εκ περιτροπής, με σειρά που συμφωνήθηκε κατόπιν κλήρωσης, ένα διήγημα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση ή να έχει συμφωνηθεί το θέμα.
lesxh

Με την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να απευθυνθούμε στα μέλη της  Λέσχης Ανάγνωσης, που λειτούργησε στο σχολείο μας στο πλαίσιο των Ομίλων κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Συγχαρητήρια για την ενεργό συμμετοχή σας στη Λέσχη μας!!!

Το εξαιρετικό ήθος σας, τα πλούσια ενδιαφέροντά σας, οι γόνιμες συζητήσεις μας, οι σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού που δημιουργήθηκαν μεταξύ μας έκαναν φωτεινή και δημιουργική τη φετινή σχολική χρονιά!!!

Ευχόμαστε να παραμείνετε το ίδιο δημιουργικοί/δημιουργικές και να διατηρήσετε το πάθος σας για το διάβασμα και τη συγγραφή!!!

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Οικονόμου Ιωάννα – Μάγγου Αφροδίτη

Όμιλος Ραδιοφώνου

Στο σχολείο μας για το διδακτικό έτος 2022-23 λειτούργησε ο όμιλος ραδιοφώνου, κάθε Πέμπτη 14:00-15:30, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γραμματικοπούλου Σεβαστή.

3o GEL VYRONAS AFISA

Το “European School Radio,  Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” λειτουργεί ως ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με κοινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι μαθητές από τη Β’ Λυκείου που συμμετείχαν στον όμιλο, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για θέματα που τους απασχολούν, να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής μιας σύντομης ραδιοφωνικής εκπομπής, να μάθουν και να εξοικειωθούν με το μοντάζ καθώς επίσης και να προωθήσουν τις παραγωγές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μπορείτε να ακούσετε τις παραγωγές τους μέσα από την ιστοσελίδα του European School Rαdio http://europeanschoolradio.eu/el, ή και μέσα από τη σελίδα μας!