Εκδηλώσεις/Δράσεις

Εθελοντική δράση

Την Παρασκευή 26-4-2024 πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος “Βουλή των Εφήβων” σε συνεργασία με την κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος του Βύρωνα”.

Μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσέφεραν εθελοντική εργασία μαγειρεύοντας φαγητό στην πρόχειρη κουζίνα που στήθηκε στην οδό Καραολή και Δημητρίου του Δήμου Βύρωνα. Στη συνέχεια διένειμαν το φαγητό δωρεάν σε κατοίκους της περιοχής του Δήμου Βύρωνα.

“Μιλάμε για τα όρια”

5b0fdba81e00007d038e7081

Την Τετάρτη 24-4-2024 οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης παρακολούθησαν στο σχολείο μας τρίωρο βιωματικό εργαστήριο με τίτλο “Μιλάμε για τα όρια, την εμπιστοσύνη, το σεβασμό στις σχέσεις”.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Δ/σης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα και στόχος του ήταν η ενημέρωση και η κατάλληλη προετοιμασία των εφήβων, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν υπεύθυνα αποφάσεις που αφορούν τις σχέσεις στη ζωή τους καθώς και να προασπίζονται τα δικαιώματά τους.

“Κάντο σωστά”

Την Παρασκευή 5-4-2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάντο Σωστά” που πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Βύρωνα από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. με στόχο την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών/τριών.

Στην παρουσίαση οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τα θέματα της οδικής ασφάλειας, για τα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας και πώς θα μπορούσαν αποφευχθούν.

Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση, όπου οι μαθητές/τριες “βίωσαν” σε ασφαλές περιβάλλον τις συνέπειες της μη ασφαλούς οδήγησης.

Επίσκεψη του υπεύθυνου Ε.ΚΦ.Ε. Ηλιούπολης κ. Λάζου Παναγιώτη στο χώρο του σχολείου μας

Την Τετάρτη 03-04-2024 ο υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλιούπολης, κ. Λάζος Παναγιώτης, επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου τα φαινόμενα της διατήρησης της στροφορμής, της κυματικής, του συντονισμού, του εναλλασσόμενου ρεύματος, του ηλεκτρομαγνητισμού μέσα από πολλά και διαδραστικά πειράματα Φυσικής.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Λυκούση Παρασκευή, Παντελάκης Αντώνιος

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Λάζο για την εξαιρετική παρουσίαση!

Εθνική Εορτή 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22-3-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου γιόρτασαν την ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ της 25ης Μαρτίου με απαγγελίες, ποιήματα, αποφθέγματα και παραδοσιακούς χορούς!

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Τζιλιγκάκη Κωνσταντίνα και Χατζάκη Σοφία

Συγχαρητήρια από όλους τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του σχολείου στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν!

Περίπατος

Untitφφφed 1 copy 750x475 1

Την Παρασκευή 15-03-24 οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πραγματοποίησαν περίπατο, στον χώρο του θεάτρου “Βράχων”.

Μαθήματα “Πρώτων βοηθειών”

protes voitheies gia polites apo to pt ellinikou erythrou stavrou ptolemaΐdas1

Την Τρίτη 19-3-24 οι μαθητές/τριες της Β’ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο της δράσης “Αγωγή υγείας και πρόληψης για ένα ασφαλές σχολείο” παρακολούθησαν μαθήματα “Πρώτων Βοηθειών” από διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Εκπαιδευτική δράση πρόληψης κατά των ναρκωτικών

0726cd187d05dddfbe239fc8c4007b37 XL

Την Παρασκευή 1-3-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης παρακολούθησαν βιωματικό πρόγραμμα κατά των ναρκωτικών από την ομάδα “18 και άνω” του ΚΕΘΕΑ. Το πρόγραμμα είχε στόχο την ενημέρωση και τη ευαισθητοποίηση των εφήβων απέναντι στα προβλήματα των εξαρτήσεων και την αντιμετώπισή τους.

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 2024

Η ομάδα αγοριών μπάσκετ του σχολείου μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Την Πέμπτη 22-2-24 έπαιξαν στην προκριματική φάση των αγώνων στο γήπεδο στο Γουδή έναντι στο 43ο ΓΕΛ Αθηνών και πέρασαν στην επόμενη φάση!

Θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους και την νίκη!

Τους ευχόμαστε και περαιτέρω επιτυχίες!

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2024

ΠΟΔ

Η ομάδα αγοριών ποδοσφαίρου του σχολείου μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Την Τρίτη 20-2-24 έπαιξαν στην προκριματική φάση των αγώνων στο γήπεδο στο Γουδή έναντι στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης και πέρασαν στην επόμενη φάση!

Θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους και την νίκη!

Τους ευχόμαστε και περαιτέρω επιτυχίες!

Εικονική επίσκεψη στο “Πείραμα ATLAS” του CERN

Την Πέμπτη 15-2-24 οι μαθητές/τριες του τμήματος Γ θετικής παρακολούθησαν εικονική επίσκεψη στο CERN. Συγκεκριμένα ξεναγήθηκαν στο πείραμα ATLAS στο μεγάλο επιταχυντή αδρονίων όπου επιστήμονες μελετούν τη δημιουργία σωματιδίων και προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε αναπάντητα επιστημονικά ερωτήματα.

Οργανωτής της εικονικής επίσκεψης ήταν ο κ. Χρυσόστομος Βαλδεράνης.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βόλεϋ μαθητριών ΓΕΛ – ΕΠΑΛ 2023-24

Η ομάδα κοριτσιών βόλεϋ του σχολείου μας συμμετέχει στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης.

Την Παρασκευή 2-2-24 έπαιξαν στην προκριματική φάση των αγώνων στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 46ο ΓΕΛ Αθηνών και πέρασαν στην επόμενη φάση!

Την Πέμπτη 8-2-24 έπαιξαν στην φάση των 32 στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 1ο ΓΕΛ Ηλιούπολης και πέρασαν στην επόμενη φάση!

Τη Δευτέρα 12-2-24 έπαιξαν στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 43ο ΓΕΛ Αθηνών και πέρασαν στη φάση των προημιτελικών!

Την Τετάρτη 14-2-24 έπαιξαν στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 4ο ΓΕΛ Γαλατσίου και πέρασαν στη φάση των ημιτελικών!

Την Πέμπτη 15-2-24 έπαιξαν στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 5ο ΓΕΛ Βύρωνα και πέρασαν στη φάση του μικρού τελικού.

Την Παρασκευή 16-2-24 έπαιξαν στο κλειστό γήπεδο στο Μετς έναντι στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα και κατέκτησαν την 4η θέση στο πρωτάθλημα!

Θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή τους και τις νίκες!

Τους ευχόμαστε και περαιτέρω επιτυχίες!

Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Στο σχολείο τη Δευτέρα 29-1-24 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στην οποία οι μαθητές/τριες τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Στην εκδήλωση αυτή, μαθητές/τριες από τη θεατρική ομάδα του σχολείου παρουσίασαν το θεατρικό μονόπρακτο του Μπρέχτ “Ο Σπιούνος” με τη μορφή θεατρικού αναλογίου και συζήτησαν τη σημασία που έχει για την ανθρωπότητα, η διαφύλαξη της συλλογικής μνήμης του Ολοκαυτώματος και της προσωπικής ευθύνης απέναντι στον ρατσισμό και τη ξενοφοβία, καθώς και η προαγωγή της κοινωνικής ανεκτικότητας και η διαφύλαξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Επίσης, ακούστηκαν μαρτυρίες από επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, παρουσιάστηκαν τα γεγονότα με χρονική σειρά και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

Ανθρωπιστική βοήθεια στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας

Το 3ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα  στο πλαίσιο της οργάνωσης ευρύτερης ανθρωπιστικής δράσης με θέμα «Συμπερίληψη και Σεβασμός στη Διαφορετικότητα», συγκέντρωσε και απέστειλε στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συγκέντρωσαν είδη ένδυσης και υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια. Όπως μας ενημέρωσαν από τη Δομή, τα παραπάνω είδη κρίνονται άμεσα απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.

Αρωγός στην προσπάθειά μας υπήρξε ο Δήμος Βύρωνα με την πολύτιμη συμβολή του. Διέθεσε στο σχολείο μας ένα όχημα και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Μάγγου και κ. Οικονόμου μετέφερε τα είδη που συγκεντρώθηκαν στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Βύρωνα για την πολύτιμη βοήθεια.

Η πρωτοβουλία των μαθητών / μαθητριών του σχολείου μας αναδεικνύει τις έννοιες του σεβασμού, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, αξίες που διαχρονικά υπηρετεί η Ανθρωπιστική Εκπαίδευση και κρίνονται περισσότερο από ποτέ σημαντικές στη σύγχρονη κοινωνία.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!

Χριστουγεννιάτικο bazaar

Πρόσκληση

Την Πέμπτη 21-12-23, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Βαλμά, διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τα έσοδα θα διατεθούν για να ενισχύσουν οικονομικά την εκπαιδευτική επίσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο το Μάρτιο του 2024.

Συγχαρητήρια για την διοργάνωση και καλές γιορτές!

Ενημέρωση των εκπαιδευτικών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για θέματα πυρασφάλειας

Τη Δευτέρα 18-12-23 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τον κ. Βογδόπουλο εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για θέματα πυρασφάλειας και αντιμετώπισης πυρκαγιών στο χώρο του σχολείου και γενικότερα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Γιορτή της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου

Scan

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 από 08:30π.μ. ως τις 10:00π.μ. πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου, με εορταστικά αφιερώματα, ποιήματα και τραγούδια.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Χριστίνα Παππά, Ελένη Βασιλείου.

Ευχαριστούμε τους/τις μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 27-10-23, το σχολείο μας διοργάνωσε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές/τριες τίμησαν την Εθνική μας Επέτειο με απαγγελίες, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καραθανάση Δέσποινα

Πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες!

Περίπατος

gipedo byrona

Την Τρίτη 24-10-23 οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας πραγματοποίησαν περίπατο, στον χώρο του θεάτρου “Βράχων”.

Αθλητική Μέρα

Την Παρασκευή 29-09-2023, στα πλαίσια της “10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023” στο σχολείο μας διοργανώθηκαν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους των γηπέδων.

Στο γήπεδο “Εργάνη” πραγματοποιήθηκε τουρνουά ποδοσφαίρου.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ.

Στην αυλή του σχολείου τουρνουά βόλεϋ.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας συμμετείχαν στην πλειοψηφία τους με μεγάλη προθυμία.

Μαθητικά Συμβούλια

ekoges

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, τις τελευταίες διδακτικές ώρες, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές ανά τμήμα για την ανάδειξη των 5μελών Μαθητικών Συμβουλίων του σχολείου μας, και την Πέμπτη 28-09-2023, τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου μας, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.