Ποιος σκότωσε © Αγγελική Κοκκοβέ 9α
Διδακτικές επισκέψεις Δράσεις

“Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;”

Τη Δευτέρα 4-3-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;”, στο θέατρο Λαμπέτη.

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Σάιμον Στίβενς βασισμένο στο βιβλίο του Μάρκ Χάντον και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του παγκόσμιου θεάτρου. Το έργο αποτελεί το ημερολόγιο που κρατά με τη παρότρυνση της αγαπημένης του δασκάλας ο Κρίστοφερ Μπουν, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού.

Η διδακτική επίσκεψη είχε ως σκοπό να έρθουν οι μαθητές/τριες σε επαφή με ένα σημαντικό θεατρικό έργο και να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα που απασχολούν τους ίδιους τους εφήβους και όσους τους περιβάλουν, όπως η αναζήτηση της ταυτότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η αποδοχή της διαφορετικότητας και ο σεβασμός στα δικαιώματα των ανθρώπων.

Η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της 6ης Μαρτίου, όπως έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.