ΕΙΚ1
Δράσεις

Ανθρωπιστική βοήθεια στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας

Το 3ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα στο πλαίσιο της οργάνωσης ευρύτερης ανθρωπιστικής δράσης με θέμα «Συμπερίληψη και Σεβασμός στη Διαφορετικότητα», συγκέντρωσε και απέστειλε στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας συγκέντρωσαν είδη ένδυσης και υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια. Όπως μας ενημέρωσαν από τη Δομή, τα παραπάνω είδη κρίνονται άμεσα απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί.

Αρωγός στην προσπάθειά μας υπήρξε ο Δήμος Βύρωνα με την πολύτιμη συμβολή του. Διέθεσε στο σχολείο μας ένα όχημα και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Μάγγου και κ. Οικονόμου μετέφερε τα είδη που συγκεντρώθηκαν στο Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Βύρωνα για την πολύτιμη βοήθεια.  

Η πρωτοβουλία των μαθητών / μαθητριών του σχολείου μας αναδεικνύει τις έννοιες του σεβασμού, του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, αξίες που διαχρονικά υπηρετεί η Ανθρωπιστική Εκπαίδευση και κρίνονται περισσότερο από ποτέ σημαντικές στη σύγχρονη κοινωνία.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!