κεθεα
Δράσεις Εκδηλώσεις

«Οι Οθόνες και το Διαδίκτυο στην Ζωή μας …… μαθαίνοντας μαζί με τα παιδιά μας … τη λειτουργική χρήση τους»

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023  και ώρα 5:30-7:30  υλοποιήθηκε στο σχολείο μας Ομιλία – Συζήτηση με   Θέμα: «Οι Οθόνες και το Διαδίκτυο στην Ζωή μας …… μαθαίνοντας μαζί με τα παιδιά μας …  τη λειτουργική χρήση τους».

Εισηγήτρια ήταν η κ. Αναστασία Βλαχογεωργάκη, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Εξαρτήσεων,  Υπεύθυνη Μονάδας για την Έγκαιρη Παρέμβαση  της Προβληματικής χρήσης του Διαδικτύου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρόκληση της κ. Χατζηιωάννου, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου, στο πλαίσιο της πολυθεματικής – διαδραστικής συνεργασίας των Γυμνασίων και Λυκείων  του Δήμου Βύρωνα με το τμήμα Πρωτογενούς Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ.

Απευθυνόταν σε γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς με στόχο την ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους. Γονείς, Κηδεμόνες και Εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και κατανόησαν τον καθοριστικό ρόλο τους στο να βοηθήσουν τα παιδιά να αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου και να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κινδύνους.

«Πρόληψη των Εξαρτήσεων»

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν σε δίωρη ενημέρωση με θέμα «Πρόληψη στις Εξαρτήσεις». Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε από τους υπεύθυνους της Μονάδας Πρόληψης & Έγκαιρης Παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι ενημέρωσαν  τους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε τμήματος για τις Εξαρτήσεις από ουσίες, αλκοόλ, κάπνισμα και διαδίκτυο και συζήτησαν μαζί τους με σκοπό την πρόληψη του προβλήματος των εξαρτήσεων πριν αυτό εμφανιστεί.

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και πρόληψης συνεχίστηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 με την υλοποίηση δίωρης ενημέρωσης στον Σύλλογο των Διδασκόντων του σχολείου μας για τον «Ρόλο των Εκπαιδευτικών στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων», ενώ για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 έχει προγραμματιστεί δίωρη διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων», η οποία απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες.